Goed Volk Producties
030 26 305 29

Bankrek. 4642115

Columns

Het verhaal achter Brigitte
Hoe komen Bastiaan en Vincent op de liedjes die ze schrijven? Speciaal voor deze website geeft het duo een kijkje in de keuken. Check deze mini-columns waarin Goed Volk persoonlijk tekst en uitleg geven bij elke song van hun eerste cd.

BRIGITTE

Soms komen een tekst en een melodie plotsklaps bij elkaar en is een liedje klaar. Dat gebeurde bij 'Brigitte'. Vincent had de eerste twee coupletten van deze tekst geschreven, maar kwam er niet helemaal uit wat voor muziek deze song kon gebruiken.

Toen Bastiaan met deze pakkende, vrolijke hoempapa-stamper naar voren kwam, voel-de dat eerst een beetje vreemd. Het lied gaat immers over een depri dame in een kroeg, die aandacht krijgt van een vriend, wiens motieven niet geheel helder zijn.

'Let's just go there', dacht Vincent toen hij de hoempa hoorde. Direct schreef hij het derde couplet. Daarin komt de ware aard van de beschonken vriend naar voren. Hij wil Brigitte vooral nog een drankje aanbieden en daarna met haar een wilde nacht beleven.

De muziek sluit op die manier dus naadloos aan bij de nikserige vrolijkheid van de man die met Brigitte in gesprek zit. 'Een typisch geval van 1+1=3', aldus Vincent. 'Zonder de muzikale inbreng van Bastiaan was 'Brigitte' nooit een liedje geworden, en al helemaal niet met deze afloop.'

Download hier de pdf met mini-columns over alle 20 songs van de Goed Volk-cd